Новини та події

647 переглядів

«Сяйво Різдва»

Різдво є великим святом, встановленим на спогад про народження Ісуса Христа в Вифлеємі. Різдво Христове – одне з найважливіших християнських свят, державне свято в більш ніж 100 країнах світу, серед них і Україна.

Бібліотека БДПУ презентує віртуальну виставку «Сяйво Різдва», яка ознайомить вас з традиціями святкування Різдва в різних країнах і художньою літературою для дорослих і дітей.

Дивитись «Віртуальні виставки»«Інтелектуально-пізнавальні заходи»

20.12.2023


«Я приніс тобі запах слова» Микола Хвильовий (До 130 річчя з дня народження)

13 грудня виповнюється 130 років від дня народження Миколи Хвильового  – українського прозаїка, поета, публіциста, політичного діяча, одного з найвідоміших представників «Розстріляного відродження». Бібліотека презентує виставку літератури, де представлені твори М. Хвильового, біографічна література, літературознавчі дослідження.

Дивитись «Віртуальні виставки»

12.12.2023


День збройних сил України

6 грудня відзначаємо державне свято – День Збройних сил України. Це свято справжньої мужності, героїзму і відваги. Висловлюємо вам щиру подяку за героїчне виконання військового обов’язку, мужність і рішучість на полі бою.

Схиляємо голови перед пам’яттю героїв, які віддали своє життя за Україну. Ми завжди пам’ятатимемо їх подвиг.

Прекрасні вірші, створені нашими захисниками, талановитими поетами і воїнами ви можете прочитати в нових книжках.

Дивитись «Літературний гід»

06.12.2023


Фронтмени. Media

В проєкті «Війна. Культура. Людина» знайомимо з новим медіа для творчих особистостей в лавах ЗСУ.

Дивитись «Війна. Культура. Людина»

06.12.2023


Міжнародний день волонтера

5 грудня Україна і світ відзначають Міжнародний день волонтера. Особливо актуальним це свято є сьогодні, адже на плечах волонтерів лежить неабияка допомога та відповідальність під час війни. Ми закликаємо прочитати про це гарну книжку і розповідаємо про нашу волонтерську роботу.

Дивитись  «Літературний гід»

05.12.2023


Літературний гід

Можливість розповісти про новинки літератури  в форматі відео-конференції  плідно використовується бібліотекою університету вже протягом листопада. Другу і останню середу кожну місяця ми розповідаємо про нові книги , видавничі проекти, цікавих, оригінальних авторів. 

Дивитись «Інтелектуально-пізнавальні заходи»

29.11.2023


Голодомор в Україні (1932—1933)

У суботу, 25 листопада, Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років – геноциду Українського народу, та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.  Бібліотека пропонує ознайомитись з літературою про ці трагічні події.

Дивитись «Виставки»: «Схилимо голови, схилимо», «Здобути з жахіття сенс: художня література про трагедію Голодомору», віртуальна виставка «Схилимо голови, схилимо».

24.11.2023


Вшановуємо пам’ять жертв голодоморів

До Дня пам’яті Голодомору в Україні, була присвячена кураторська година, яка відбулася на гуманітарно-економічному факультеті. Зав. віділу обслуговування бібліотеки Ірина Філон провела огляд літератури та ознайомила із виставкою на сайті бібліотеки БДПУ.

Дивитись «Інтелектуально-пізнавальні заходи»

24.11.2023


«Бути собі ціллю»

У 2023 році виповнюється 160 років з дня народження Ольги Кобилянської . До Всеукраїнської наукової конференції «Повість Ольги Кобилянської «Царівна»: інтермедіальний простір твору» на базі кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства ФФСК БДПУ бібліотека презентує віртуальну виставку «Бути собі ціллю» (Життя і творчість Ольги Кобилянської).

Дивитись «Віртуальні виставки»

22.11.2023


21 листопада – День Гідності та Свободи, а також 10-та річниця Революції Гідності

10 років тому Майдан створив спільний для всіх українців ідеал майбутньої України. Цей ідеал був сформульований двома словами: Гідність і Свобода. Так звучить наша національна ідея. Це ті цінності, які вивели на вулиці громадян 10 років тому, і які ми сьогодні виборюємо у повномасштабній війні. Дякуємо українським воїнам, які сьогодні безстрашно захищають нашу Україну, нашу Свободу та Гідність.

Дивитись «Виставки» : «Революція Гідності і розвиток громадянського суспільства», «Смієш вийти на площу…»

21.11.2023


«Корифеї українського мовознавства»

Написали радіодиктант ? Перевірили свої знання ? Долучились до великого мовного єднання ? А тепер погортаємо праці наших великих мовознавців, ознайомимося с з творчістю корифеїв : від Павла Житецького до Юрія Шевельова. Бібліотека презентує виставку « Корифеї українського мовознавства». До уваги майбутніх філологів і всіх кого цікавить історія розвитку української мови.

Дивитись «Віртуальні виставки»

30.10.2023


Традиційні екскурсії бібліотекою БДПУ

Шановні викладачі, бібліотека проводить щорічні онлайн-екскурсії для здобувачів вищої освіти І курсів. Де ви зможете ознайомитись з репозитарієм БДПУ, сайтом бібліотеки та їх можливостями. Звертайтесь будь ласка до завідувачки бібліотеки Світлани Білокінь.

Дивитись «Екскурсії»

16.10.2023


Бібліотека БДПУ побувала на Bookforum Lviv2023. читайте , як це було.

Дивитись «Літературний гід»

12.10.2023


Видатний правознавець України

100 років із дня народження Володимира Копєйчикова (1923-2002)

До професійного свята Дня юриста та з нагоди 100-річчя із дня народження Володимира Копєйчикова (1923–2002), вченого, правознавця, академіка Національної академії правових наук України бібліотека БДПУ підготувала віртуальну виставку «Видатний правознавець України».

Дивитись «Віртуальні виставки»

05.10.2023


Сторінка: 2  3  4  5  6  7  8  9  10  11